Boadella d’Empordà

Boadella d’Empordà es troba situat a uns 14 km al NO de Figueres. Pertany a la província de Girona i a la comarca de l’Alt Empordà.

boadellaemporda13

boadellaemporda3

El terme municipal, d’una extensió de 10,73 km2, està format pels pobles de Boadella i les Escaules. Boadella és el cap de terme, situat a la riba dreta de la Muga, i a 89 m d’altitud.

boadellaemporda7

boadellaemporda5

boadellaemporda4

El municipi ocupa una petita vall regada per la Muga en el seu curs mitjà, abans d’entrar en contacte amb la plana empordanesa.

boadellaemporda8

Aquesta vall es troba envoltada per muntanyes i pujols que no superen els 300 m. d’altitud i que són els últims contraforts pirinencs que limiten la plana empordanesa.

boadellaemporda1

La Muga travessa el terme municipal de NW a SE. Un altre curs fluvial de certa importància és el torrent de la Caula.

boadellaemporda2

L’església de Santa Cecilia no sembla anterior als segles XVI o XVII. Les façanes estan arrebossades i pintades, excepte la que dóna al migdia, que està formada per còdols de riu col·locats sense atenció.

boadellaemporda11

boadellaemporda12

El Castell – Palau de Boadella està emplaçat al costat de l’església i davant de la plaça Major. L’edifici és un gran casón gòtic format per tres cossos que, amb un mur que els uneix pel costat de llevant, volten un pati rectangular.

LA MEVA: petita població amb carrerons restaurats i de cert encant.

FITXA TÈCNICA