Figaró

El municipi de Figaró-Montmany és al nord de la comarca del Vallès Oriental (Països Catalans), a 320 m d’altitud i al bell mig de l’angosta vall o congost que va donar nom al riu que la solca.

figaro1_phixrfotografia: F.Avellaneda

figaro2_phixrfotografia: F.Avellaneda

Sant Rafael i Santa Anna de Figaró-Montmany és la parroquia i està inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

figaro4_phixrfotografia: F.Avellaneda

figaro5_phixrfotografia: F.Avellaneda

Al poble encara podem trobar antics edificis com l’Hostalet de la Merceria (del segle XII), el modernista edifici de l’hotel Congost (segle XX), el castell del Rubinat (XIX) o l’esglèsia de Sant Rafael i Santa Ana (segle XIX).

figaro6_phixrfotografia: F.Avellaneda

Les escales de l’Àngelus són l’element més emblemàtic del patrimoni arquitectònic del nucli urbà del Figaró. Dissenyades per l’arquitecte Amadeu Llopart i Vilalta i construïdes entre els anys 1928 i 1931, formaven part d’un projecte de connexió a peu entre l’estació de ferrocarril i la part alta de la població, enfilada a la falda del Montseny.

figaro7_phixrfotografia: F.Avellaneda

La carretera del segle XIX fou substituïda després com a principal via de comunicació del terme per la nova N-152 (actual C-17). Inaugurada entre els anys 1986-1987, l’obra va suposar la conversió de l’antiga carretera en una veritable autovia que ha esdevingut una de les vies més transitades de Catalunya.

figaro8_phixrfotografia: F.Avellaneda

LA MEVA: la C-17 fa que Figaró sigui de vegades un municipi de pas. Amb pocs atractius patrimonials pero una volteta no està malament.

FITXA TÈCNICA

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s