La Pobla de Lillet

Passejant pel nucli històric, reviureu els inicis del nostre poble a principis de s. XIII, quan la família dels Mataplana es va establir al Castell i va iniciar la construcció de La Pobla de Lillet. Els seus carrers empedrats, estrets, conserven tot l’encant d’un nucli històric.

lapobla2_phixrfotografia: F.Avellaneda

lapobla1_phixrfotografia: F.Avellaneda

L’església parroquial ha sofert moltes transformacions, abans d’arribar a l’església d’avui. En el segle passat estava dedicada a l’advocació de l’Assumpció de la Verge, prova n’és que encara corona l’altar major una imatge representant aquesta advocació.

lapobla4_phixrfotografia: F.Avellaneda

lapobla10_phixrfotografia: F.Avellaneda

El Pont Vell és el més antic dels ponts que actualment travessen el Llobregat. Aquest Pont de singulars característiques dóna al poble un segell de particularitat. Actualment té una sola arcada de grans dimensions. La seva construcció data del segle XIV i l’última restauració es va iniciar l’any 1984.

lapobla7_phixrfotografia: F.Avellaneda

lapobla9_phixrfotografia: F.Avellaneda

Gaudí a la vall de Lillet, el Monestir de Santa Maria de Lillet, el carrilet turístic, itineraris paissatgístics, el Castell de Lillet, les fonts, entre altres, aquesta població té molt atractius.

LA MEVA: tot i anar-hi molt aviat i amb serveis tancats, aquesta bonica població és molt interessant. Cal gaudir d’aquesta vall en la seva plenitud. 

FITXA TÈCNICA

+Berguedà

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s