Olot

olot2_phixr_phixr

L’església de Sant Esteve és una construcció de gran volum que data del s. XVIII. El perfil de l’església i el campanar són elements molt emblemàtics de la ciutat d’Olot. La façana actual és de l’any 1800 i hi destaquen les tres fornícules buides, que contenien imatges de pedra de sant Esteve, sant Valentí i santa Sabina, destruïdes el 1936.

olot3_phixr_phixr

A l’interior destaca el retaule barroc del Roser (una obra de gran qualitat), així com també l’escultura de l’altar major (feta per Josep Clarà), un Crist de Ramon Amadeu i el valuosíssim Crist abraçat a la creu del Greco que es troba al Museu Parroquial.

En el Museu de la Garrotxa, les seves sales estan dedicades principalment a l’anomenada Escola Paisatgística d’Olot representada per Marià Vayreda i per Josep Berga i als escultors olotins Miquel Blay i Josep Clarà, considerats dues figures cabdals del modernisme i del noucentisme.

olot8_phixr_phixr

En el Museo dels Sants permet trobar-se “dins” d’un taller en plena activitat. A més, aplega una col·lecció d’imatges de sants i passos de Setmana Santa, figures de pessebre, figures decoratives, faràndula, així com peces antigues i emblemàtiques tant d’antics tallers ja desapareguts com d’actuals.

olot1_phixr_phixr

El passeig de Barcelona és un indret bellíssim que permet meravellar-se amb la zona residencial de l’eixample Malagrida. Aquesta compta amb un conjunt de cases memorables, senyorials, modernistes i noucentistes, inserides dins un interessantíssim disseny urbanístic de ciutat jardí.

olot4_phixr_phixr

olot9_phixr_phixr

Els elements festius més populars a la ciutat durant les Festes del Tura (festa major d’Olot celebrada pels volts del 8 de setembre) són indiscutiblement els components de la faràndula olotina: els Gegants (amb el Gegant i la Gegantessa), el Cap de Lligamosques, els Cavallets i els Cabeçuts, entre d’altres. Tots són figures imprescindibles en la celebració al carrer de la festa patronal de la ciutat.

olot6_phixr_phixr

A Olot descobriràs un paisatge natural excepcional. Envoltada de volcans, i amb el volcà del Montsacopa com a magnífic mirador de la ciutat i de la zona volcànica de la Garrotxa. Olot compta amb espais naturals de gran bellesa paisatgística, com els paratges de la Moixina, el Parc Nou, les fonts de les Tries, de la Deu o de Sant Roc o el riu Fluvià.

LA MEVA: ho té tot: gastronomia, naturalesa, cultura i història.

FITXA TÈCNICA

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s