Sant Pere del Bosc

El Santuari de Sant Pere del Bosc és una església del municipi de Lloret de Mar (Selva) que forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es troba al mig d’una zona boscosa de la Serra de Marina.

stperebosc8_phixr

Es un edifici de gran dimensions, aïllat, de tres plantes i terrassa, i format per la capella, l’estada, l’asil i diverses dependències al voltant d’una plaça amb un monument al reformador del lloc a finals del segle XIX, Nicolau Font.

stperebosc4_phixr

L’edifici religiós és d’estil neogòtic, amb obertures ogivals i campanar amb pincle estilitzat. La seva estructura és de tres naus, i la central és més alta que les laterials.

stperebosc10_phixr

A banda i banda de l’església hi ha una gran construcció porticada de dues plantes i golfes que fou la residència particular de Nicolau Font.

stperebosc9_phixr

Existeix la hipòtesa que originalment fos una ermita, documentada des del segle XI (1079). Fou la seu d’una comunitat d’ermitans benedictins fins a l’any 1694, quan es van fusionar amb la comunitat de Sant Pere Galligants (Girona), després de les destrosses ocasionades amb motiu dels atacs de les tropes franceses.

stperebosc3_phixr

stperebosc2_phixr

Del camí a Sant Pere del Bosc trobem la capella-oratori de la Mare de Déu de Gràcia i la Creu de Sant Pere del Bosc, ambdues projectades per Josep Puig i Cadafalch. Abans d’entrar a la finca de Sant Pere del Bosc, prop de la urbanització “Condado de Jaruco”, hi ha el Monument de l’Àngel en record a Jacint Verdaguer, que durant una temporada visqué a Sant Pere de Bosc i reescrigué els goigs de la Mare de Déu de Gràcia.

LA MEVA: un senyor edifici. Capella tancada a la meva visita.

FITXA TÈCNICA