Santuari de Núria

Núria és un lloc de pelegrinatge. A quasi dos mil metres d’altura, ofereix no sols un recer natural entre grans cims, sinó també el recer espiritual d’un santuari marià d’arrels i tradicions antigues. Espai idoni per organitzar-hi recessos i dies de meditació i pregària.

patrimoni.santuarinuria (10)

patrimoni.santuarinuria (3)

patrimoni.santuarinuria (12)

La celebració a Núria especialment el 8 de setembre, es commemora el dia del naixement de la Mare de Déu amb un aplec on participen nombroses persones batejades amb el nom de Núria. Acabada la missa, es duu la imatge de la Mare de Déu fins a l’ermita de Sant Gil, on se li canten els goigs.

patrimoni.santuarinuria (9)

patrimoni.santuarinuria (11)

patrimoni.santuarinuria (13)

Al llarg de la història, moltes parelles que no sabien per què però no aconseguien tenir fills, s’han adreçat fins aquí per demanar-ne; i amb una pregària davant la creu; i posant el cap a l’olla, alhora que tocaven la campana, han obtingut el do de la fertilitat. No hi ha una explicació lògica, tanmateix el fet és real i es repeteix assíduament. Sovint pugen parelles a Núria a donar gràcies a la Mare de Déu pel fill que han tingut, després d’haver posat el cap a l’olla.

patrimoni.santuarinuria (7)

patrimoni.santuarinuria (6)

patrimoni.santuarinuria (5)

patrimoni.santuarinuria (4)

nuria-4_phixr_phixr

Les estacions del cremallera de Ribes i Queralbs estan molt ben comunicades per carretera i tren (RENFE), i a la Vall de Núria no s’hi pot accedir amb cotxe. S’hi arriba per mitjà del cremallera que ens endinsa a la Vall i deixa enrere tràfecs i sorolls.

patrrimoni.santuarinuria

patrimoni.santuarinuria (8)

Els amants dels esports d’hivern trobaran a Vall de Núria un marc que no és comparable amb cap altra estació de muntanya. Un entorn únic per gaudir d’un munt d’activitats.

LA MEVA: és sens dubte el meu lloc, sempre tinc la necessitat d’anar a Núria. L’aparició del santuari des del cremallera o quan arribo a peu des de Queralbs és molt emocionant, com així la xiuletada del cremallera. 

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s