Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès és la capital de l’Alt Penedès i és capital del vi. És una de les ciutats mitjanes més importants de Catalunya.

dsc_0036_phixr-1_phixr

L’origen de l’edifici de l’actual Casa de la Vila és un palau gòtic civil del segle XIV, que malgrat diverses intervencions, l’estructura característica del gòtic civil català.
Al costat, la Casa Macià és un edifici del segle XV que probablement va formar part d’un gran casal gòtic, juntament amb l’actual Casa de la Vila.

vilafranca2_phixr_phixr

DSC_0028_phixr

La basílica de Santa Maria és el primer edifici parroquial de Catalunya edificat en estil gòtic i segueix les pautes constructives de les esglésies catalanes de nau única. És un edifici gòtic construït sobre una antiga capella romànica.

vilafranca5_phixr_phixr

El Palau Reial és una construcció de l’època de Pere III el Gran, d’entre els segles XII i XIII. Actualment és el VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

vilafranca4_phixr_phixr

Palau Baltà és un antic casal gòtic reformat al 1522 i restaurat posteriorment l’any 1889. És un edifici que segueix l’estructura de les cases senyorials gòtiques, amb el pati central que actual com a nucli distribuïdor de les sales de la casa amb l’escala característica.

vilafranca11_phixr_phixr

Cal Gomà (s. XV-XVI) va ser la casa pairal del bisbe Torras i Bages i s’aixeca dins l’antic recinte emmurallat de la ciutat, sembla que molt a prop d’on s’emplaçava el call jueu.

dsc_0042_phixr-3_phixr

La Casa Miró (Ruta Modernista), és un dels millors exemples del modernisme vilafranquí. El ressorgiment econòmic de la comarca de l’Alt Penedès, després de la fil·loxera, va propiciar l’arribada del corrent artístic i social, receptors de tendències modernistes i impulsen edificacions d’acord amb la seva posició econòmica.

vilafranca1_phixr_phixrvilafrancaa_phixr

La Festa Major, declarada d’interès nacional, se celebra el mes d’agost i és una de les grans festes de Catalunya. Des del s. XVII ha mantingut una estructura similar i esdevé una festa viva de tots i per a tots que té per escenari els carrers i places de la població. El punt culminant té lloc el dia 30 d’agost, amb la diada castellera de Sant Fèlix.

LA MEVA: dissabte de mercat, dificultat per fer fotografies. Vilafranca del Penedès, vinícola com la població veina de Sant Sadurní d’Anoia, és més capital de comarca, de serveis i de comerç.

FITXA TÈCNICA

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s