Vilamalla

Vilamalla és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà. El terme està entre els rius Manol i Fluvià.

vilamalla2

vilamalla1

Amb el nom de Villa Dalmalia apareix documentada l’any 974, com a possessió del monestir de Sant Pere de Rodes, dins de l’antic comtat d’Empúries.

vilamalla3

L’església parroquial de Sant Vicenç de Vilamalla està situada a l’extrem nord del poble. És un edifici d’una sola nau sense absis. La volta de la nau és apuntada. La façana d’accés, situada a ponent, té la portada amb arcs de mig punt en degradació, llinda i timpà llis.

vilamalla4

La parròquia de Sant Vicenç de Vilamalla és esmentada documentalment des del segle X. L’edifici del temple segurament data del segle XIII, ja que la seva tipologia és característica de les esglésies bastides durant la darrera època del romànic.

vilamalla9

vilamalla8

La proximitat amb Figueres i amb vies de comunicació importants ha fet que s’hi instal·lessin nombroses indústries, i es creessin polígons industrials, base de l’auge de l’economina local.

LA MEVA: petita població. La renovació del paviment i voreres de tot el seu nucli històric i així com un bon manteniment dels seus edificis, té un efecte visual de poble arreglat i elegant.

FITXA TÈCNICA